Pénzmosás miatt nyomoznak az elnök fia ellen

Pénzmosásban lehet érintett Bilal Erdogan, Recep Tayyip Erdogan török elnök fia, aki ellen vizsgálatot rendelt el az olasz ügyészség.

A bolognai ügyészség vizsgálatot indított Bilal Erdogan ellen, aki nagy összegű készpénzzel érkezett Olaszországba, amelyet tisztára akar mosni. A harmincöt éves férfi ellen Murat Hakan Uzan török üzletember tett feljelentést, akinek bátyja, Cem Uzan az ellenzéki Török Ifjúsági Párt vezetője.

Manuela Cavallo ügyész vizsgálja azokat az állításokat is, melyek szerint a nagy összegű pénznek köze lehet a törökországi AKP pártot övező 2013-as hatalmas korrupciós botrányhoz - írja az Independent. Az ügyben több akkori miniszter és családja is érintett volt. 52 embert vettek őrizetbe, de végül 14 embert vádoltak meg korrupcióval, csalással, pénzmosással és arany csempészésével.

Bilal Erdogan azt mondta, hogy azért él feleségével és gyerekeivel Olaszországban, hogy az amerikai Johns Hopkins University Bolognában levő európai karán tanuljon. A feljelentők szerint ugyanakkor a török elnök fia és családja a kihallgatás elől menekült Olaszországba.

Uzan jelenleg Franciaországban él száműzetésben, miután hazáját elhagyni kényszerült az Erdogannal való szembenállása miatt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.