Párizsba is banánban szállítottak drogot

Nyolcvan kilogramm drogot találtak párizsi bolti alkalmazottak pénteken a Dél-Amerikából származó banánszállítmányban. Hasonló eset történt április elsején Csehországban, ahol a Kolumbiából érkezett gyümölcs belsejében kokaint találtak az egyik diszkontáruház dolgozói.

„Ki szerették volna tenni a banánt a polcokra, de mikor kinyitották a dobozt, fehér port találtak benne" – mesélte az egyik nyomozó az AFP-nek, hogyan akadtak az észak-párizsi Epinay sur Seine városrész Auchan dolgozói a drogszállítmányra.

A francia médiának nyilatkozó egyik nyomozati forrás szerint a boltból azonnal hívták a rendőrséget. A banánszállítmány nem a Karib-térségből, hanem Dél-Amerikából származott. A francia hatóságok még vizsgálják, hogyan kerülhetett a több doboznyi drogszállítmány a bolt raktárába. 

Szerdán hasonló eset történt Csehországban. Prágában több mint száz kilogramm kokaint rejtett a Kolumbiából importált banánszállítmány. A gyümölcsök a Lidl német diszkontáruház boltjaiba kerültek volna, de szerencsére időben észrevették, hogy a banánhéj alá kokaint rejtettek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.