Kokaint rejtettek a banánokba

Több mint száz kilogramm drogot rejtett a Kolumbiából importált banánszállítmány Csehországban. A gyümölcsök egy nagy diszkontáruház boltjaiba kerültek volna, de a cseh hatóságok szerencsére észrevették, hogy a banánhéj alatt kokain van.

Barbora Kudlácková, a nemzeti drogellenes központ szóvivője a Nova TV-nek és a tn.cz-nek megerősítette, hogy szerdán drogszállítmányra akadtak a Lidl német élelmiszerlánc prágai telephelyén. Így akár a boltok polcaira is kikerülhetett volna a kokainnal töltött banán, ha nem veszik észre a vámosok, hogy gond van a szállítmánnyal.

A szóvivő szerint a gyümölcsöket Kolumbiában is megvizsgálták a hatóságok, de ott nem találtak benne drogot. A kábítószer-ellenes hatóságok már szerdán vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék, miképp került a kokain a banánba. A cseh rendőrség a külföldi hatóságokkal is együttműködik a nyomozás során.

Egy nyomozati forrás a tisen.tv cseh hírportált arról tájékoztatta, hogy a Kolumbiából származó banánszállítmány több mint száz kiló kokaint tartalmazhat. A lap értesülései szerint a gyümölcsöket nem Csehországban, hanem egy másik EU-s országban vizsgálták be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.