Elfogták a koppenhágai merénylő segítőit

A dán rendőrség elfogott két embert, akiket azzal vádolnak, hogy segítették Omar Abdel Hamid el-Husseint. A két hete szabadlábra helyezett férfi szombaton egy szólásszabadságról tartott vitadélutánnak helyszínt adó kávézónál lövöldözött, egy embert megölve, majd a központi zsinagógánál lőtt fejbe valakit.

A dán hatóságok tájékoztatása szerint vasárnap őrizetbe vettek két férfit, akik segédkeztek a szombati támadásokat elkövető Omar Abdel Hamid el-Husseinnek – írja a Guardian. A vád szerint tanácsokkal segítették a koppenhágai kávézónál és zsinagógánál lövöldöző férfit. A hatóságok nem adtak további információt az őrizetbe vétellel kapcsolatban.

Omar Abdel Hamid el-Hussein szombaton először egy vitadélutánnak helyszínt adó kávézóra, a Krudttoendenre zúdított golyózáport, a rendezvény egy résztvevőjét megölve és három rendőrt megsebesítve, majd órákkal később, éjfél után a Krystalgade utcában lévő koppenhágai központi zsinagógánál lőtt agyon egy férfit és sebesített meg még két rendőrt.

A dán rendőrség vasárnap reggel agyonlőtte a merénylőt. A két támadás óta Koppenhága belvárosában hatalmas a rendőri készültség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.