Orbán nem csak Junckertől kapott pofont

A magyar miniszterelnök a múlt heti rigai EU-s csúcstalálkozón az Európai Néppárt – amelynek a Fidesz is tagja – több képviselőjével is találkozott és szűk körben fel is szólalt. Orbán beszéde alatt több „pártcsaládtag” képviselő kisétált a teremből.

444 a Politico európai kiadására hivatkozva azt írja, hogy a néppártiak azért hagyták faképnél a magyar miniszterelnököt, mert a beszélgetésen ugyanazokat mondta az Oroszországgal fenntartott viszonyról, a bevándorlásról és a liberalizmussal kapcsolatos nézeteiről, amiket már korábban, belpolitikai használatra is hangoztatott.

Orbánt sajátjai nem először ostorozzák. A rigai csúcson a magyar miniszterelnök Jean-Claude Junckertől, az Európai Bizottság elnökétől egy pofont is begyűjtött, miután az diktátorként köszöntötte őt.

A néppárt az Európai Parlament múlt keddi, Magyarországról szóló vitáján sem állt ki teljes mellszélességgel Orbán mellett. A magyar miniszterelnök leghangosabb párton belüli ellenfele, a luxemburgi keresztény-szocialista Frank Engel a vita után szánni való populistának nevezte Orbán Viktort.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.