Öngyilkos lett a tanár a komphajó tragédiáját követően

Öngyilkos lett annak a dél-koreai főiskolának az igazgatóhelyettese, amelynek a diákjai, mintegy 300-an utaztak kirándulásra a katasztrófát szenvedett komphajón – közölte a rendőrség pénteken.

Az Incseonból a déli Dzsedzsu üdülőszigetére tartó The Sewol kompon 475 utas és személyzet tartózkodott, amikor szerdán 14 órás út vége felé, három órával az érkezés előtt, az oldalára fordult és elsüllyedt. Hatósági adatok szerint 179 személyt sikerült kimenekíteni, 28-at nyilvánítottak halottnak, a többieket, 268-at negyvennyolc óra múltán is eltűntként kezelnek.

A szöuli Danwon főiskola igazgatóhelyettese, az 52 éves Kang Min Gyu egyike volt azoknak, akiket kimentettek. Ám szintén túlélő tanártársai már csütörtökön közölték, hogy eltünt. A Zsindo kikötőváros egyik tornaterméhez közeli fára akasztotta fel magát ővével. A termben gyülekeztek egyébként a hajó balesetét követően a diákok szülei, hozzátartozói. A tanár nem hagyott bűcsűlevelet – közölte a Reuters a rendőrség értesülésére hivatkozva.

Ügyészek a szerdán elsüllyedt dél-koreai komp kapitányának letartóztatását kérik, akiről kiderült, hogy nem is tartózkodott a kormánynál, amikor a tragédia történt. Azzal kapcsolatban, hogy mi vezetett a szerencsétlenséghez, egyelőre még csak találgatások folynak, de a nyomozás vezetői leginkább arra szeretnének választ kapni, hogy a süllyedést megelőzően miért vett éles kanyart a komp, valamint hibázott-e Li Dzsun Szok kapitány, amikor nem rendelte el a komp evakuálását. Sokak szerint ugyanis ezzel számos ember életét megmenthette volna. A 69 éves Li csütörtökön egy rövid közleményben kért bocsánatot: „Nagyon sajnálom. Rendkívül szégyellem magam. Nem tudom, hogy mit mondjak."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.