Letett tervéről Obama

Barack Obama letett arról, hogy még a nyár vége előtt keresztül vigye a bevándorlási törvény tervezetét – írja a BBC. Az elnök júniusban még azt ígérte, hogy rendeleteket bocsát ki, amik a várakozások szerint megváltoztatták volna a vízum szabályokat, fokozták volna a határok biztonságát és nagyjából 11 millió Amerikában lévő illegális bevándorló előtt nyitotta volna meg az utat az állampolgárság felé.

A Fehér Ház azonban bejelentette, hogy a terveket a novemberben esedékes időközi választásokig félre teszik, de az év vége előtt még keresztül viszik a kongresszuson.

Mexikóból az USÁ-ba minden évben tízezrek próbálnak meg menekülni. Obama humanitárius válságnak minősítette a jelenséget, lévén, hogy a menekültek közül sokan kíséret nélküli gyerekek, akik a határ túloldalára kerülve a sivatagban hatalmas veszélyeknek vannak kitéve, nem beszélve arról, hogy talán nem is élik túl az utazást.

Obama évek óta próbál bevándorlási reformot végrehajtani, melyet a republikánusok sorra meghiúsítottak. Elemzők szerint az ügy elhalasztása valószínűleg javára válik majd néhány demokratának novemberben.

Az „Egység, amit megálmodtunk" (United We Dream) elnevezésű érdekvédelmi csoport szerint azonban az eset elnapolása egy pofon a latin-amerikaiaknak és más bevándorló közösségeknek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.