Merényletekre buzdít az al-Kaida

Ajman az-Zavahri a nemzetközi terrorszervezet vezetője a nyugati országokban végrehajtandó magányos, szervezetlen támadásokra szólította fel a muszlimokat egy vasárnap interneten közzétette hangfelvételen.

„Felszólítom az összes muzulmánt, aki árthat ezeknek az országoknak, ne habozzon. Most arra kell összpontosítanunk, hogy a háborút a keresztes hadjáratot folytató Nyugat, különösképpen Amerika otthonainak és városainak szívében folytassuk" – mondta Zavahri a felvételen.

Az al-Kaida vezére azt javasolja a muszlim fiataloknak, vegyenek példát a Carnajev és Kouchi fivérekről, akik Bostonban és Párizsban követtek el emberéleteket követelő merényleteket.

Reuters azt írja, Zavahri megismételte álláspontját az Iszlám Államról. A vezető nem tekinti legitimnek a szunnita szélsőségesek által kikiáltott iszlám kalifátust.

Zavahri a Szíriában és Irakban harcoló iszlamista fegyveres csoportok egységességére szólított fel, a köztük lévő ellentétek rendezésére pedig egy független saría bíróság létrehozását javasolja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.