Hazudik a Máltán megtámadott magyar diák?

Ügyvédjén keresztül üzent az a máltai nő, aki múlt héten megütött és leköpött egy nigériai származású magyar férfit Máltán.

Lapunk is beszámolt róla, hogy a jelenleg Máltán tanuló Daboma Jack egy máltai buszmegállóban a vele együtt várakozókat próbálta rávenni, hogy álljanak sorba, amikor egy nő leköpte és arcul csapta, azt kiabálva, hogy menjen vissza a hazájába. Ezek után a kiérkező rendőrök a fiút fogták le és bilincselték meg.

A pincérként dolgozó huszonkilenc éves nő ügyvédjén keresztül üzent, és azt állítja, nem rasszista indíttatásból támadt rá a fekete fiúra. A nő önként adta fel magát a rendőrségen, és tett vallomást. A rendőrség is megerősítette, hogy együttműködött a hatóságokkal. A szitkozódó és verekedő nő szerint a Máltán tanuló magyar fiú beszámolója nem fedi a valóságot.

A nő azt állítja, éppen a kórházból tartott haza a támadás napján. Az édesanyja is elkísérte, mert műtötték. A buszpályaudvaron várakozva lökdösődni kezdtek az emberek, és Daboma egy kerítéshez lökte őt, ezért viselkedett agresszívan a magyar diákkal.

Bors megjegyzi, egyelőre nem tudni, lesz-e bármilyen következménye az esetnek. Egy helyi lakos szerint a máltaiakat felháborította a nő viselkedése, és undorítónak nevezte, hogy valakit a bőrszíne miatt támadás érjen.

Korábban a helyi zöld párt, az Alternattiva Demokratika is elítélte az esetet: „Nem tűrjük az olyan rendőröket, akik a bőrszín alapján tartóztatnak le embereket. Reméljük, hogy minél hamarabb kiderül az igazság."  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.