Nem érez megbánást a japán tömeggyilkos, inkább csak vigyorog

A sajtó munkatársainak jelenlétében tartottak házkutatást Uemacu Szatosi házában, aki helyi idő szerint kedd hajnalban 19 embert megölt 45-öt pedig megsebesített egy japán szanatóriumban. Eközben a tömeggyilkost egy másik börtönbe szállították át.

Belemosolygott a tévékamerákba Uemacu Szatosi, akit a Kanagava prefektúrában fekvő Szagamihara rendőrkapitányságáról egy börtönbe szállítottak szerdán. A 26 éves férfi kedd hajnalban tizenkilenc embert megölt, 45-öt pedig megsebesített egy helyi szanatóriumban, ahol főleg fogyatékkal élő embereket ápolnak.

Szatosi Uemacu
 Uemacu Szatosi
KYODO / Reuters

Uemacu a tömeggyilkosság után feladta magát a rendőrségen. Kihallgatása során azt mondta, azért követte el az ámokfutását, hogy így „megmentse” a súlyos fogyatékkal élő embereket. A férfi semmilyen megbánást nem tanúsított a tettével kapcsolatban - írja a Guardian.

A rendőrség azután osztott meg néhány információt az esettel kapcsolatban, hogy a médiában megjelent, Uemacu már néhány hónappal korábban azzal fenyegetőzött, hogy fogyatékkal élőket fog gyilkolni. Az áldozatokról azonban továbbra sem közöltek információkat.

Uemacut februárban elbocsátották a munkahelyéről és kényszergyógykezelésre ítélték, miután azzal fenyegetőzött, hogy gyilkolni kezd. Szerinte ugyanis engedélyezni kellene az eutanáziát a fogyatékosok számára, amelyet ő szívesen végre is hajtana azokon, akik ezt kérik. A kényszergyógykezelésről 12 hét után szabadult.

Az továbbra sem világos, hogy orvosai miért ítélték úgy, hogy a férfi nem jelent kockázatot a környezetére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.