Több száz civilt öltek meg eddig az orosz rakéták

Több mint négyszáz vesztette eddig életét a szeptember óta tartó orosz bombázásokban Szíriában - tájékoztat két civil szervezet. Az áldozatok között 97 gyerek is van.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjának (SOHR) az adatai szerint szeptember 30-a és november 20-a között 403 civil, köztük 97 gyermek vesztette életét az oroszok bombázásaiban. Az Emberi Jogok Szíriai Hálózata (SNHR) azt állítja, hogy ez a szám jóval magasabb: 525 halottról tudnak, akik közül 137 gyerek.

Orosz és szíriai források azt mondják, az orosz bombázók az Iszlám Állam több mint 50 állására mértek támadást az elmúlt hetekben. A nyugati nagyhatalmak többször azzal vádolták meg Moszkvát, hogy a terroristákon kívül a civileket is támadja Szíriában.

A pánarab televízió, az al-Dzsazíra honlapja azt írja, hogy tavaly október óta mintegy 42 234 légitámadás érte a szíriai városokat és falvakat. A bombázások eddig 6889 civil – köztük 1436 gyerek – halálát okozták. A támadásokban körülbelül 35 ezren sérültek meg.

Az emberi jogi szervezetek szerint az oroszok bombázása óta mintegy 100 ezer ember menekült el Aleppo környékéről.

Az ENSZ szerint a 2011 óta tartó konfliktusban eddig 250 ezer ember vesztette életét, és a Szíriában élő 22,4 millió lakos közel fele kénytelen volt elhagyni az otthonát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.