Ötéves gyerek fenyegeti Nagy-Britanniát az Iszlám Állam új videójában

Öt állítólagos brit kém kivégzéséről tett közzé videót a szélsőséges szunnita szervezet.

Egy közel tízperces felvételt hozott nyilvánosságra az Iszlám Állam, amelyen öt ember - a terrorszervezet szerint brit kém - kivégzése látható - írja a BBC.

A foglyok bevallják bűnüket, majd a maszkot viselő kivégzőosztag megöli őket. Egyikük, aki brit akcentussal beszél, azt mondja, ez az üzenet David Cameron brit miniszterelnöknek, "a Fehér Ház szolgájának, a zsidók öszvérének" szól - írja a brit Daily Mail, amely megjegyzi, hogy a brit politikust ostobának, félkegyelműnek nevezik, és azt ígérik, "gyermekei megfizetnek majd, amiért a britek beszálltak az Iszlám Állam elleni harcba.

A felvétel második felében egy öt év körüli, terepszínű egyenruhát viselő kisfiú jelenik meg a képernyőn, aki azt ígéri, végeznek a hitetlenekkel "odaát".

A brit média hangsúlyozza, a videó hitelességét még nem lehetett ellenőrizni. Charlie Winter, a Georgia Állami Egyetem vezető kutatója szerint az utóbbi időben megszaporodtak a szervezet által készített propagandavideók, ez pedig korántsem véletlen: miután elvesztették az iraki Ramádit, így akarják ismét magukhoz ragadni a kezdeményezést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.