Menekültekkel takaríttatnák el a viharkárokat

Firenze vezetői a bevándorlók segítségét kérik a szombati vihar utáni takarításhoz. Két óra alatt egy hónapnyi eső esett a toszkánai városra, ellepve ezzel több utcát. A város romokban hever.

A víz a híres Uffizi Képtárba is betört. Számos felbecsülhetetlen értékű műalkotás megrongálódott.

Az épületek ablakait jégeső törte be, és a szél gyökerestül tépte ki a fákat. A város egyes területein tornádó is pusztított. Az olasz városban több órán át szünetelt az áram- és a vasúti szolgáltatás.

A vihar miatt 19 embert kellett kórházba szállítani, egy épület pedig összedőlt. A város lepusztult állapotba került. Dario Nardella, Firenze polgármestere rendkívüli állapotot hirdetett, és találkozott Toszkána régió vezetőjével is, akivel a viharkárok eltakarításáról tárgyaltak.

Local a Blitz Quotidianóra hivatkozva azt írja, hogy az egyik lehetőség szerint a Toszkánában elszállásolt menekülteket alkalmaznák a károk eltakarításánál. A regionális kormányzat szóvivője szerint szakemberek most azon dolgoznak, hogy ez a megoldás kivitelezhető-e.

A bevándorlókat eddig nem kötelezték munkára Olaszországban, de korábban többször előfordult, hogy teljesen önszántukból segítettek a helyieknek. Július közepén, a Velence környékén pusztító tornádó után segítettek a házak újjáépítésében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.