Menekültek építik újjá a viharban leomlott házakat

Több tucat bevándorló segít a Velence környéki lakosoknak otthonaik újjáépítésében és a romok eltakarításában, miután a múlt szerdán tornádó csapott le a régióra.

A vihar az észak-olaszországi Riviera del Brentara csapott le, nem messze Padovától és Velencétől. A tornádó – melyről videofelvételt is készítettek a helyiek - házakat és más épületeket rombolt le, és törmelékeket sodort az utakra.

„Megszöktek a háború szörnyűségei elől, és most kemény munkájukkal nekünk segítenek a tornádó okozta pusztítás után" – írja a Nuova Venezia olasz lap, amely megjegyzi, a helyreállításban több száz ember vesz részt, köztük tucatnyi menekült.

A menekülteket nem messze Padovától helyezték el, Mirano városában és a Local megjegyzi, hogy teljesen önszántukból érkeztek a pusztítás helyszínére, hogy segítsék a lakosságot házaik újjáépítésében. Egyikük azt mondta, mikor meghallotta mi történt, segítő kezet nyújtottak a károsultaknak.

A menekültek annak ellenére segítenek a helyieknek, hogy a régió vezetése júniusban úgy döntött, nem szállásol el több bevándorlót.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.