Menekültek tömegsírját rejtette az erdő

Huszonnégy holttestet találtak egy tömegsírban Thaiföld és Malajzia határán a maláj hatóságok szombaton.

Embercsempészek áldozatait találták meg Malajzia északi, Thaifölddel szomszédos részén – írja a Guardian. Ezen az erdős területen át vezet a Mianmarból és Bangladesből csónakokon érkező menekültek útja Délkelet-Ázsiába. 

A rendőrség közleménye szerint szombaton huszonnégy holttestet találtak, amelyeket orvosszakértői vizsgálatnak vetnek alá. Azt egyelőre nem tudni, hogy a sírokban a rohingya kisebbséghez tartozó mianmari vagy esetleg bangladesi menekültek holttesteit találták-e meg.

Nem ez az első eset, hogy a thai határhoz közeli dzsungelben menekültek maradványaira bukkannak. Idén májusban a mostani helyszínhez közeli Perlis tartományában több tömegsírt is találtak Malajziában, méghozzá 17, korábban az embercsempészek által használt táborok mellett.

Szemtanúk beszámolói szerint az embercsempészek embertelen körülmények közt tartották fogva a jobb élet reményében útnak indulókat, a hatóságok több fából és szögesdrótból eszkábált ketrecet találtak a helyszínen. Khalid Abu Bakar maláj rendőrfőnök akkor azt mondta, minden jel arra utal, hogy az áldozatokat megkínozták.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.