Megölték a kenyai vérengzés elkövetőit

A kenyai biztonsági erők megöltek 100 fegyverest, akik a al-Shabaab tagjai voltak. A terrorszervezet szomáliai búvóhelyére azután csaptak le, hogy fegyveresek egy csoportja szombaton lemészárolt 28 embert Kenyában, amiért nem tudtak felolvasni helyesen a Koránból.
A kelet-afrikai ország biztonsági szolgálatának tagjai vasárnap csaptak le a kenyai gyilkosság elkövetőinek rejtekhelyére Szomáliában - mondta William Ruto, a Kenyai Köztársaság alelnöke. A támadásban sikerült megsemmisíteni a terroristák táborát.

Szombaton az al-Shabaab terrorszervezet fegyveresei megállítottak egy, a szomáli határ közelében közlekedő buszt, és utasították az abban ülő embereket, hogy olvassanak fel a Koránból. Aki erre nem volt képes, azt kivégezték. Huszonnyolc embert öltek meg a szélsőséges szervezet tagjai. A buszon 60-an utaztak.

Az al-Shabaab azonnal vállalta a felelősséget a brutális gyilkosságokért. A szervezet kapcsolatban áll az al-Kaidával és azóta követnek el támadásokat Kenyában, mióta az afrikai ország Szomáliában részt vesz a szélsőségesek elleni harcokban.

A kenyai merényletet szombaton elítélte Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.