Meghalt Tóásó Előd felesége Bolíviában

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Tóásó Előd felesége, Maria Elena Fortun de Toasó La Pazban. A nő augusztusban jött volna férje után Magyarországra.

A hivatalos orvosi jelentés szerint harmincéves nő egy fertőzés következtében került kórházba, ahol az életét nem tudták megmenteni - írja a Magyar Nemzet Online.

Tóásó Előd a La Paz-i San Pedro börtönben ismerkedett meg a nővel, aki egyébként Guillermo Fortun bolíviai ellenzéki politikus, korábbi belügyminiszter lánya volt. 2012-ban házasodtak össze.

Tóásó Előd hazaútja sem volt sima ügy
Tóásó Előd hazaútja sem volt sima ügy
Földi Imre / Népszabadság

Ahogy arról beszámoltunk, Tóásó Előd április végén tért haza Magyarországra, miután hat évet töltött bolíviai börtönökben, ám szabadulása után nem kapta vissza útlevelét.

A dél-amerikai országból a Baptista Szeretetszolgálat csapata menekítette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium technikai segítségével, amely azt jelentette, hogy útlevelet biztosítottak számára. A menekítési akcióban részt vevők személyesen nem is nagyon találkoztak Tóásóval, aki végül egy 4600 méter magasságban lévő határátkelőn menekült el Bolíviából Chile felé, mert ott „lazán" kezelik, azaz egy kockás füzetbe vezetik a határmozgást - mondta, miután földet ért Ferihegyen.

A tervek szerint felesége augusztusban  jött volna utána.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.