Meghalt egy tinédzser a venezuelai tüntetésen

Egy tizennégy éves fiú esett áldozatául a kormányellenes tüntetéseknek Venezuelában. A fiatal halála miatt egy rendőrt őrizetbe vettek.

Kluiver Roa Nunezzel a jelentések szerint egy fejlövés végzett, mikor a rendőrség összecsapott a tüntetőkkel. A haláleset Venezuela nyugati részén történt San Cristobal városában helyi idő szerint kedden - jelentette a BBC.

Az incidenst elítélte Nicolas Maduro venezuelai elnök, aki az ügy teljes kivizsgálását ígérte. Maduro az erőszak befejezésére szólított fel az állami televízióban; "a gyűlölet nem vezet sehová" - tette hozzá.

Carmen Melendez belügyminiszter megerősítette, hogy a fiú halálával kapcsolatban őrizetbe vettek egy rendőrt. A tárcavezető békére és nyugalomra intette a kolumbiai határ mentén elhelyezkedő Táchira állam lakosságát.

San Cristobal városa már tavaly is a demonstrációk központja volt. A tüntetésekben 43 ember vesztette életét.

A Venezuelát sújtó gazdasági problémák kormányellenes tüntetéseket váltottak ki országszerte, miután az elmúlt hónapokban tovább mélyült a gazdasági válság. A dél-amerikai ország a régió fő olajexportőre, ezért a kőolaj világpiaci árának csökkenése miatt is gondokkal küzd. 

A gazdasági problémák és a tüntetések miatt a baloldali kormány és annak kritikusai is egymásnak feszülnek. Az ellenzék szerint az elmúlt 16 év politikai döntései sodorták gazdasági katasztrófa szélére az országot. A múlt héten államellenes összeesküvés vádjával őrizetbe vették Caracas főpolgármesterét, az ellenzéki Antonio Ledezmát. Maduro elnök szerint puccsot szervezett ellene, amit az Egyesült Államokból finanszíroztak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.