Már nem is gondol László Petrára az áldozata, a szír apa

Interjút közölt a brit The Telegraph Oszama Abdul Mohszennel. Mohszent tavaly gáncsolta el László Petra, az N1TV akkori operatőre, amikor a szír férfi a gyerekével a karjaiban próbált elfutni a rendőrök elől Röszkénél. Azt állítja, szeretné maga mögött hagyni a traumát.

„Nem gondolok rá” - mondta Mohszen a brit lapnak László Petráról. A férfi azt állítja, elfelejtette már az esetet, és inkább a jövőjével és családjával foglalkozik. Nem is nagyon tudja, mi történt László Petrával, nem olvassa a róla szóló híreket.

László Petra és áldozatai tavaly szeptember 8-án Rüszkénél
László Petra és áldozatai tavaly szeptember 8-án Rüszkénél
Marko Djurica / Reuters

„Azt hiszem, nincs munkája. Vannak néhányan Magyarországon, akik gyűlölik, és ő ezért dühös” - jegyezte meg Mohszen, aki a spanyol Cenafe futballklub irodájából beszélgetett egy brit újságíróval. Mint mondta, szeretné maga mögött hagyni a tavaly átélt traumát, és reméli, hogy hamarosan sikerül egyesítenie a családot. Mohszen felesége és két gyereke még mindig Törökországban van.

Az edzőként dolgozó Mohszen 2015 szeptembere óta él Madridban a tizenhét és a nyolc éves fiával, Mohameddel és Zaiddal. Az apa minden kérvényt leadott, hogy felesége menedékjogot kapjon, de a folyamat elmondása szerint lassan halad.

„Zaid még kicsi, minden nap sír az édesanyjáért" - meséli Mohszen. A férfi 1200 eurót keres havonta, amiből lakást tud bérelni Törökországban, hogy felesége és gyerekei ne a menekülttáborokban lakjanak.

A brit lap megkereste Miguel Ángel Galánt, a Cenafe vezetőjét, aki elmondta, ahogy tudnak, segítenek Mohszennek és családjának. Elengedhetetlen azonban, hogy a szír férfi spanyolul is megtanuljon, ugyanis ez kell ahhoz, hogy jobban megértesse magát edzőként „Nem értem, miért nem tanul többet, ahogy a fiai is teszik „ mondta Galán.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség szerdán emelt vádat az N1TV egykori operatőre, László Petra ellen. A vád garázdaság, mivel a nyomozás adatai alapján az ügyészség úgy látta, Mohszen azért esett el gyermekével a kezében, mert amikor áttörte a rendőrsorfalat, a rendőrök megkísérelték megfogni, s ekkor egyensúlyát vesztette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.