Vádat emeltek a migránsokat gáncsoló László Petra ellen

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség László Petra, az N1TV egykori operatőre ellen, aki tavaly szeptemberben Röszkénél a rendőrsorfalat áttörő migránsokat rúgott meg – közölte az operatőr nevének említése nélkül az ügyészség.

A történtek idején hatalmas nemzetközi botrányt kavaró eset szeptember 8-án történt az úgynevezett Röszke 1. „gyűjtőpontnál”. Délután fél kettő körül az ott tartó 1300 migráns közül mintegy 400-an áttörték a rendőrsorfalat és elindultak Szeged felé.

László Petra az ügyészség közleménye szerint közvetlenül a sorfal mögött állt, és ott maradt akkor is, amikor a menekültek egymás után elszaladtak mellette. Felvételeket készített a kitörésről. Eközben pedig egy fiatal férfit jobb lábbal, egy gyors mozdulattal, talppal lábszáron rúgott, majd egy kiskorú lányt is jobb lábbal, térd magasságban megrúgott.

„Röviddel ez után egy gyermekét a kezében tartó férfi felé is rúgott, azonban a rúgás a férfit nem érte el”, állapította meg a nyomozás. Korábban a helyszíni felvételek alapján a világsajtót az a hír járta be, hogy László Petra felrúgta a gyermekével menekülő apát. Ezt a feltételezést erősítette az apa némely nyilatkozata is.

László Petra  a tömeg kitörése okozta pillanatnyi sokkal magyarázta később tettét.

A Jobbikhoz közelálló N1TV főszerkesztője az eset után azonnal felmondott László Petrának, aki számos súlyos fenyegetést is kapott. Ismeretlen hackerek megtámadták és tönkretették az N1TV informatikai rendszerét.

A nyomozás adatai alapján azonban az ügyészség ma úgy látja, a futballedzőként ismertté vált férfi azért esett el a gyermekével a kezében, mert amikor áttörte a rendőrsorfalat, a rendőrök megkísérelték megfogni, de nem sikerült, viszont egyensúlyát vesztette, amikor kiszabadította magát a rendőrök kezei közül – derül ki az ügyészség közleményéből.

László Petra tettével senkinek nem okozott sérülést, de erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a helyszínen lévőkben megbotránkozást, felháborodást váltson ki. A fokozott ügyészi felügyelet mellett lefolytatott vizsgálat más, súlyosabb bűncselekményre utaló bizonyítékot nem talált. Olyan adat sem merült fel, amely arra utalna, hogy László Petra tettét a sértettek származása, vagy migráns volta motiválta volna. Ezért vádolják őt  csak garázdasággal. (Reméljük, ez a bizarr kijelentés nem azt jelenti, hogy László Petra bárkit felrugdosott volna, ha úgy alakul - a szerk.)

László Petra ügyében a Szegedi Járásbíróság dönt majd.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.