Tarlósnak Los Angelesszel és Torontóval kell megküzdenie

Boston hétfői visszalépésével kérdésessé vált az egyesült államokbeli helyszín a 2024-es olimpia rendezési jogáért folytatott versenyben. A korábban is jelentkező Los Angeles mellett Torontó is érdeklődik a lehetőség iránt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) továbbra is biztos abban, hogy az Egyesült Államok Boston visszatáncolása ellenére is állít jelöltet a 2024-es Nyári Játékok rendezésére – írja a Reuters

„Biztosan vagyunk benne, hogy az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága a legmegfelelőbb várost fogja választani egy erős amerikai pályázathoz” – nyilatkozta kedden a szervezet Kuala Lumpur-i ülésén Thomas Bach, a NOB elnöke.

Boston polgármestere, Marty Walsh órákkal a találkozó megnyitása előtt jelentette be, hogy a város adófizetői nem szeretnék kifizetni az esetleges többletköltségeket, amivel a szervezés járhat, így lemondanak a pályázatról. A The Boston Globe szerzői lelkesen üdvözölték a lépést, ami annak ellenére történt, hogy a NOB egész sor újítást vezetett be, hogy még vonzóbbá tegye a játékok szervezését a pályázó városok számára.

Eric Garcetti, az Amerika történetének egyik legsikeresebb olimpiáját rendező Los Angeles polgármestere jelezte, hogy a város szívesen átvenné Boston helyét. 1984-ben tartották náluk a nyári játékokat. Az utolsó amerikai olimpia helyszíne 1996-ban Atlanta volt. 

Szintén a The Boston Globe számolt be arról, hogy Kanada legnagyobb városa is fontolgatja, hogy beszáll a küzdelembe. A Bostontól nyolc órányira lévő Torontóban vasárnap értek véget a Pánamerikai Játékok, amelyeket rekordnak számító 2 milliárd dollárból rendezett. A kéthetes sportesemény után azonban számos, olimpiai szintű sportlétesítménnyel rendelkezik a város.

Marcel Aubut, a Kanadai Olimpiai Bizottság elnöke vasárnap jelentette be, hogy Torontó pályázna a 2024-es olimpiára. John Tory, a város polgármestere kedden azt mondta, hogy a hivatalos szervek hamarosan döntenek a kérdésről. 

Thomas Bach egy korábbi interjúban, a Pánamerikai Játékok indulása előtt elmondta, hogy már Toronto is „alkalmas jelölt lehet” a 2024-es játékokra.

A jelentkezési határidő szeptember 15-én jár le. Eddig Budapest, Hamburg, Párizs és Róma jelezte, hogy szeretné megrendezni a kilenc év múlva esedékes tornát. A NOB 2017-ben dönt a kérdésről.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.