Luxusvillája miatt magyarázkodott a mexikói pénzügyminiszter

A közrádióban magyarázkodott Luis Videgaray mexikói pénzügyminiszter a kétes úton szerzett luxusotthona miatt.

A gyanú szerint Videgaray attól az építőipari vállalattól vásárolta az ingatlant, amelynek a tulajdonosa korábban több komoly állami megbízást is elnyert. A kétes ügyletet a Wall Street Journal leplezte le, miután a lap birtokába jutott dokumentumokból kiderült, hogy Videgaray egy luxusvillát vásárolt a Bienes Raices H&G-től. A cég tulajdonosa, Juan Armando Hinojosa - akinek jól cseng a neve politikai körökben - és vállalatai több száz millió dollárra rúgó állami megbízásokat nyertek el. 

A Wall Street Journalnek küldött közleményében Videgaray hangsúlyozta, hogy az adásvétel még pénzügyminiszteri kinevezése előtt történt, és semmilyen érdekellentét nem állt fenn. A mexikói rádióban is magyarázkodni kényszerülő politikus leszögezte, hogy nem mond le és a házát sem adja el, hiszen nem követett el bűncselekményt és nem is vádolják semmivel.

BBC mexikói tudósítója szerint azonban a kínos ügy tovább rontja a kormány helyzetét, hiszen nemrég maga az elnök, Enrique Pena Nieto felesége is hasonló ügybe keveredett. Ő végül eladta a 7 millió dolláros ingatlant. Mindeközben továbbra is rendkívül feszült a helyzet az országban a szeptemberben eltűnt fiatalok miatt, akiket minden jel szerint egy korrupt polgármester öletett meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.