Lövöldözés volt egy texasi egyetemnél is

Egy ember meghalt, egy pedig megsérült pénteken egy lövöldözésben a Texasi Déli Egyetem (TSU) területén Houstonban. Egy napon belül ez a második ilyen eset az Egyesült Államokban.

A rendőrség a campust lezárta, miután egy ember meghalt, egy pedig megsérült egy apartman komplexum közelében történt lövöldözés során. A helyszínelés során a diákok az egyetem épületeit nem hagyhatták el.

A rendőrség a helyi sajtóval azt közölte, a helyi idő szerint délelőtt fél tizenkettő körül történt lövöldözés kapcsán egy embert vettek őrizetbe, egy ember pedig belehalt a sérüléseibe. Az esetről egyelőre nem közöltek többet, így nem tudni még, hogy kik és milyen okból nyitottak tüzet. A támadót még keresik.

A Houston Chronicle emlékeztet rá, hogy az elmúlt hetekben ez már a harmadik ilyen eset a TSU campusán, de az még nem tisztázott, hogy az esetek közt van-e összefüggés.

Péntek hajnalban az Észak-arizonai Egyetemen is lövöldözés történt. Az incidensben egy ember meghalt, három megsebesült, az egyedül érkező merénylőt pedig elfogták.

A két mai eset mindössze nyolc nappal az oregoni egyetemi lövöldözést követően történt. Az Umpqua Community College-ban egy támadó kilenc emberrel végzett, majd öngyilkos lett.

Az esetek újra felszították a fegyvertartás korlátozását szorgalmazó hangokat, amelyek egyik szószólója Barack Obama.

"Valahogy ez az egész rutinná vált. Rutinná váltak a rendőrségi jelentések. Az én válaszom itt ezen a pódiumon is rutinná vált. Az események hatására folytatott vita is. Érzéketlenné váltunk ezekre" - fakadt ki az elnök az oregoni eset után.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.