Tüzet nyitottak a rendőrökre a tüntetők

Tüntetők lőttek meg két rendőrt csütörtök hajnalban a Missouri állambeli Fergusonban. A rendőrtiszteket súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Az egyik rendőr az arcán, a másik a vállán sérült – mondta Jon Belmar St. Louis-i rendőrfőnök, aki a BBC-nek hozzátette, hogy mindkét sérültet súlyos állapotban szállították kórházba.

Belmar szerint három lövést adtak le rájuk nem sokkal éjfél után, amikor egy tüntetés már a végéhez közeledett, és a tömeg kezdett feloszlani. A Reuters szerint szerda este több tucat tüntető vonult a rendőrség épülete elé, miután Thomas Jackson fergusoni rendőrfőnök bejelentette távozását.

Ismét elszabadultak az indulatok Fergusonban
Ismét elszabadultak az indulatok Fergusonban
Kate Munsch / Reuters

Jackson azért kényszerült lemondásra, mert az amerikai Igazságügyi Minisztérium közzétett egy dokumentumot, amely szerint a fergusoni rendőrség rutinszerűen elfogult volt a feketékkel szemben az ellenük folytatott eljárások során.

A rendőrség a helyszínen kihallgatta a tüntetőket. Többen négy-öt lövést hallottak a demonstráció helyszínén. Az egyik szemtanú jól látta, ahogy egy rendőr vérben úszik, egy másikat pedig a földön húzva próbálnak kimenteni.  

St. Louis Ferguson nevű elővárosában tavaly augusztusában hetekig tartó zavargások törtek ki Michael Brown lelövése után. A fegyvertelen fekete férfit egy fehér rendőr, Darren Wilson lőtte le, aki ellen nem emeltek vádat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.