Legádázabb ellenfele vette védelmébe a román elnököt

Victor Ponta miniszterelnök alaptalannak nevezte a Klaus Johannis román elnököt ért adócsalási vádakat. 

A kormányfő Facebook-oldalán leszögezte: „Mindenféle politikai harcon túlmenően, jogászként az a véleményem, hogy ez egy kacsa, spekulációk és konkrét bizonyítékok nélküli feltételezések gyűjteménye. Punktum". Annyit azért még hozzátett, hogy most az elnök is megtapasztalhatta, milyen könnyen feketítik be az embert „teljesen alaptalanul", és a jövőben talán kiegyensúlyozottabban jár el hasonló helyzetben.

Ponta arra utalt, hogy Johannis a lemondását kérte június ötödikén, amikor az ügyészség bejelentette, hogy vizsgálat alá vonta a miniszterelnököt, akit adócsalásban való bűnsegédlettel, okirat-hamisítással és pénzmosással vádolnak több évvel korábbi ügyvédi tevékenysége kapcsán.

Johannis vagyonosodásáról a Riseproject.ro közölt ankétot hétfőn. Az oknyomozó portál szerint a tavaly év végén elnökké választott korábbi nagyszebeni polgármester a vagyonnyilatkozataiban letagadta az ingatlanai bérbe adásából szerzett bevételei egy részét. Az elnöki hivatal ezt közleményben tagadta, nem reagált viszont az igazán súlyos vádra, miszerint a Johannis házaspár hamis iratokkal kaparintott meg két ingatlant Nagyszeben központjában. Erre a vádra egyébként a politikai ellenfelét védelmébe vevő Victor Ponta sem tért ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.