Nem bírja a stresszt, kórházba került Sepp Blatter

Kisebb idegösszeomlás miatt kórházba került a FIFA távozó elnöke.

A hírt Blatter szóvivője, Klaus Stöhlker erősítette meg az AFP hírügynökségnek. Mint mondta, várhatóan hétfőn hagyhatja majd el a kórházat és kedden már munkába is áll a FIFA első embere.

Blatternek már múlt héten pihenést írtak elő orvosai idegi kimerültség és a stresszhatások miatt. A FIFA elnökének van is miért aggódnia, a svájci főügyészi hivatal szeptemberben nyomozást indított ellene, október elején pedig ezzel összefüggésben a FIFA etikai bizottsága őt és az európai szövetség (UEFA) elnökét, Michel Platinit labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől. Az ügysészség hűtlen kezeléssel vádolja, egyrészt egy közvetítési jogi szerződés miatt, amelyet Jack Warner volt CONCACAF-elnökkel írt alá 2005-ben, valamint amiatt a kétmillió svájci frank miatt is, amelyet Michel Platininek, az UEFA vezetőjének fizetett ki 2011-ben egy 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkáért.

Ahogy arról beszámoltunk, Blattert május 29-én újra megválasztották, ötödik ciklusát azonban azzal kezdte, hogy június 2-án lemondott posztjáról, miután két nappal az elnökválasztó közgyűlés előtt a FIFA 13 vezető tisztségviselőjét őrizetbe vették a svájci rendőrök. Az Egyesült Államok hatóságai által indított eljárásban a gyanú szerint több mint 150 millió dollárnyi kenőpénz miatt vizsgálódnak, amelyet többek között a dél-afrikai világbajnokság odaítéléséért fogadtak el a szövetségi vezetők. De ugyanilyen eljárást feltételeznek a 2018-as (oroszországi) és a 2022-es katari világbajnokság helyszínének kiválasztása kapcsán is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.