Nem volt kegyelem, kivégezték az ausztrál drogcsempészeket

Kivégezték a halálraítélteket Indonéziában, a Nusakambangan sziget szigorúan őrzött börtönében.

Kedden kivégeztek nyolc halálraítéltet Indonéziában, köztük azt a két ausztrál állampolgárt, akiket 2005-ben a „Bali Kilencek” tagjaiként kaptak el az indonéz hatóságok.

Sukumaran és Chan a halálsoron
Sukumaran és Chan a halálsoron
Darren Whiteside / Reuters

2005-ben Andrew Chan és Myuran Sukumaran, valamint hét másik ausztrál állampolgár összesen 8,2 kilogramm heroint próbált Baliról Ausztráliába csempészni. A „Bali Kilencek” közül heten húszéves vagy életfogytig tartó börtönbüntetést kaptak, a banda vezetőjét, Chant és a segítőjét, Sukumarant halálra ítélték.

Sukumaran önarcképe. ausztráklia az utolsó pillanatig fellebbezett és kérvényezett, hogy meghagyják a két állampolgára életét, akik mellett több demonstrációt is tartottak
Sukumaran önarcképe. Ausztrália az utolsó pillanatig fellebbezett és kérvényezett, hogy hagyják meg a két állampolgára életét, akik mellett több demonstrációt is tartottak
Beawiharta / Reuters

A két ausztrálon kívül három nigériai, egy brazil, egy ghánai, egy indonéz állampolgárt végeztek ki helyi idő szerint kedden éjfélkor. Helyi sajtóértesülések szerint a Fülöp-szigeteki elítélt haladékot kapott. Mary Jane Fiesta Veloso annak köszönhetően úszta meg a golyó általi halált, mert az, aki annak idején beszervezte őt, feladta magát a rendőrségen – írja a BBC.

A kétgyermekes családanyát bőröndjében 2,6 kilogramm heroinnal kapták el 2010-ben, a yogyakartai reptéren.

Egy francia halálraítélt, Serge Areski Atlaoui fellebbezett az ítélet ellen, így kedden nem került a kivégzőosztag elé.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.