Kína egyetlen MERS-fertőzöttje meggyógyult

A dél-koreai férfi teljesen felépült, pénteken kiengedik a kínai kórházból, ahol eddig ápolták – jelentette be e dél-koreai egészségügyi minisztérium.

 

A 44 éves férfi május végén repülővel érkezett Hongkongba, majd egy busszal továbbutazott az ország belsejébe. Édesapja is fertőzött a MERS-vírussal, ő pedig annak ellenére hagyta el az országot, hogy a dél-koreai hatóságok azt javasolták, maradjon önkéntes karanténban.

Kínába érkezése után derült ki, hogy ő is hordozza a vírust. Kórházba szállították, ahol sikerült stabilizálni az állapotát.

Ezen az eseten kívül nem érkezett jelentés más MERS-megbetegedésről Kínában vagy Hongkongban.

A dél-koreai férfi gyógyulásával 82-re emelkedett a vírusból felépült betegek száma, ami az összes eset 45 százalékát jelenti. 69 embert most is kórházban ápolnak.

A dél-koreai egészségügyi minisztérium pénteken két újabb halálesetről is beszámolt. Ezzel 31-re emelkedett a MERS halálos áldozatainak száma az országban. Mindkét beteg idős ember volt, akik egyéb egészségügyi problémákkal és küzdöttek. A minisztérium tájékoztatása szerint jellemzően ezekben az esetekben halálos a vírus.

A minisztériumi jelentésben szerepel egy új megbetegedés is. Ez a 181., Szaud-Arábián kívül regisztrált eset. A dél-koreai hatóságok nagyon óvatosan fogalmaznak ezen a héten azzal kapcsolatban, hogy lassult-e a vírus terjedése.

A MERS-t 2012-ben fedezték fel először emberben. A betegséget ugyanahhoz a törzshöz tartozó koronavírus okozza, amely a 2003-as SARS-járványt. A vírusra nincs ismert gyógymód vagy vakcina.

Dél-Korea elrendelte a kórházakban, hogy tartsanak nyilván minden, a sürgősségi osztályra látogatót, miután a vírus terjedésének egyik okának azt tartják, hogy nehezen találtak meg mindenkit, aki érintkezésbe került a betegséggel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.