Kim Dzsong Un újra atombombával játszana

Észak-Korea hamarosan kísérletet hajt végre nukleáris robbanótöltetekkel - jelentette be Kim Dzsong Un az állami médiában.

Az észak-koreai vezető azután tette a bejelentést, hogy felügyeletével kísérletképpen szimulálták egy ballisztikus rakéta visszatérését az atmoszférába - írta a KCNA hírügynökség. A teszt során új hőálló anyagok termodinamikus stabilitását vizsgálták.

Kim Dzsong Un szerint azért van szükség a a kísérleti robbantásra, hogy a nukleáris csapásmérő képesség megbízhatósát növeljék. Az észak-koreai vezető utasította a megfelelő szakembereket, hogy kezdjék meg a kísérlet előkészítését.

Az Independent megjegyzi, hogy a bejelentésre akkor került sor, amikor a Koreai-félszigeten egyébként is kiéleződött a feszültség. Észak-Korea több nukleáris tesztet hajtott végre az elmúlt időszakban, s a múlt hónapban egy nagy hatótávolságú rakétát is tesztelt, amire válaszul az ENSZ Biztonsági Tanácsa újabb szankciókat rendelt el az ország ellen. A térségben az Egyesült Államok és Dél-Korea s megkezdte a szokásos, éves hadgyakorlatát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.