Kim Dzsong Un mégsem megy Putyinhoz

Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője csütörtökön közölte, a korábbi hírekkel szemben Kim Dzsong Un mégsem vesz részt május 9-én a második világháború befejezésének 70. évfordulója alkalmából rendezendő moszkvai ünnepségen.

Ez lett volna az első hivatalos külföldi útja az észak-koreai diktátornak, aki mégis úgy döntött, hogy Phenjanban marad – közölte Dmitrij Peszkov. Mint mondta, az ünnepségről való távolmaradása az észak-koreai belső ügyekkel van összefüggésben.

Ahogy arról beszámoltunk, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter január 21-én jelentette be, hogy a Kreml meghívót küldött Kim Dzsong Unnak, aki elfogadta a meghívást. A phenjani rezsim azonban egyszer sem erősítette meg, hogy Kim Dzsong Un ellátogat a moszkvai rendezvényre.

A The Guardian kereste a moszkvai észak-koreai nagykövetséget az ügyben, ám nem kaptak választ a kérdéseikre, és Phenjan sem adott hivatalos közleményt a látogatással vagy annak hiányával kapcsolatban.

Peszkov arról nem beszélt, hogy  esetleg egy későbbi időpontban sor kerülhet-e Putyin és az észak-koreai vezető találkozására Moszkvában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.