Kilencven járatát törli a TransAsia

A tajvani TransAsia 90 járatát törli, hogy pilótáik képzéseken vehessenek részt - írja a BBC. A légitársaság GE235-ös járata a héten zuhant le. A fedélzetén utazó 58 személy közül legalább negyvenen életüket vesztették.
"Mind a 71 ATR pilóta részt vesz majd szakmai vizsgákon, ezeket négy nap alatt a Polgári Repüléstani Igazgatás és szakértők vezénylik le" - írta a TransAsia Airways közleményében.

Emellett elrendelték a motorok és az üzemanyagrendszer ellenőrzését a még meglévő 22, jelenleg használatban lévő ATR-gyártmányú repülőgépeken.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gép jobb motorja a felszállást követő 37-ik másodpercben hibát jelzett. A tajvani repülésbiztonsági tanács vezetője szerint a jobb motort készenléti állapotba helyezték. Másodpercekkel később leállították a bal motort, majd megpróbálták újraindítani a gépeket, az utasszállító azonban 72 másodperccel később a Kilung folyóba csapódott.

A folyóban szombaton öt további holttestet találtak, még három embert keresnek a mentőcsapatok. A szerencsétlenséget 15-en élték túl.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.