Keményen megbüntetik a csikkdobálókat

A dohányosok ezentúl jobb, ha vigyáznak az olasz utcákon. Kedden ugyanis elfogadtak egy új törvényt Olaszországban, amely szerint akár 300 euróra (93 ezer forint) is büntethetik azokat, akik az utcán dobálják el a csikkeket. 
Az új jogszabály nem csak a dohányosakat veszi célba. Azok is súlyos büntetésre számíthatnak, akik az utcán szemetelnek. Egy járdára került rágógumiért, vagy egy kuka mellé dobott papírpohárért 30 és 150 euró közötti bírságot szabhatnak ki.

A szemetelés felszámolását célzó törvény csak egy a törvénycsomag 79 jogszabálya közül, amellyel a környezetszennyezést kívánják felszámolni Olaszországban. A szemetelés mellett a káros anyag kibocsájtást is fel akarják számolni, és elő kívánják segíteni a fenntartható fejlődést.

Az olasz kormány arra készül, hogy 35 ezer eurót csoportosít át a szmog elleni küzdelemre a nagyvárosokban. A környezetszennyezés az észak-olaszországi városokban - Milánó, Torinó - a legerősebb.A pénz nagy részét az ingyenes tömegközlekedésre és a városi kerékpározás fejlesztésére fordítják majd - írja a Local olasz kiadása.

Az egészségesebb és zöldebb életet biztosító törvénycsomag mellett 169 parlamenti képviselő szavazott, 32 nem támogatta, 11-en pedig tartózkodtak. Luca Galetti olasz környezetvédelmi miniszter üdvözölte az új jogszabályt, amely szerint fontos lépés a párizsi klímacsúcson vállalt kötelezettségek teljesítése felé.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.