Izrael bekeményít, nem engedi be a palesztinokat

Bár családlátogatás céljából már korábban megadták az engedélyeket a palesztinoknak, a tel-avivi lövöldözés másnapján Benjamin Netanjahu bejelentette, mégsem engedik be őket.
Ahogy arról beszámoltunk, szerdán este négy ember életét vesztette, többen megsebesültek Tel-Aviv központjában egy lövöldözésben.

Az izraeli kormány válaszul csütörtökön bejelentette, felfüggeszti a belépési engedélyét annak a 83 ezer ciszjordániai palesztinnak, aki a muzulmán böjti hónap, a ramadán idejére előzőleg megkapta ezt, főleg családlátogatás céljára – írja a BBC. Egyelőre nem tudni, ki áll a merénylet mögött. Szemtanúk beszámolói szerint a támadók ultraortodox haredi zsidóknak öltözve nyitottak tüzet a Szaróna szórakozónegyedben. A támadást üdvözölte a Hamasz, azonban a BBC azt írja, a palesztin szervezet nem vállalta a felelősséget a lövöldözésért.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök határozott választ ígért a merényletre, hozzátéve, hogy a biztonsági erők fel fognak kutatni mindenkit, aki segíthette a két palesztin lövöldözőt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.