Lövések dördültek Tel-Aviv központjában, halálos áldozatok is vannak

Négy ember életét vesztette, többen megsebesültek szerdán Tel-Aviv központjában egy lövöldözésben. A támadók ultraortodox zsidónak öltözve érkeztek.

A két terrorista a város egyik kávézókkal és éttermekkel zsúfolt negyedében, a védelmi minisztérium épületének közelében kezdett el lövöldözni. Egyikük a népszerű Sarona bevásárlóközpontban, társa a bevásárlóközpont melletti utcában nyitott tüzet. Kilenc embert sebesítettek meg, négyen közülük a kórházban belehaltak sérüléseikbe. A terroristákat – írja a Times of Israel honlapja – egy tűzpárbaj nyomán ártalmatlanná tették és elfogták. Felröppentek hírek arról, hogy volt egy harmadik támadó is, aki után elindították a hajtóvadászatot, de ezt egy óra után leállították. Négy embert súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

Fotó: Baz Ratner / Reuters

Az izraeli rádió közlése szerint a terroristák ultraortodox zsidónak öltöztek, de ezt az információt hivatalos források egyelőre nem erősítették meg. Későbbi hatósági közlések szerint a támadók a ciszjordániai Hebronból érkező palesztinok voltak.

Az éppen moszkvai látogatásról hazatérő miniszterelnököt, Benjamin Netanjahut már tájékoztatták az incidensről, a kormányfő a védelmi minisztérium épületében várja a fejleményeket. A helyszínen ott van Herzi Halevi, az izraeli katonai hírszerzés vezetője is.

Az izraeli rendőrség áprilisban biztonsági aggályokra hivatkozva le akarta zárni a Saronát, de a menedzsment ragaszkodott ahhoz, hogy a komplexum nyitva maradjon.

Tavaly ősz óta 29 izraeli és több mint 200 palesztin veszítette életét a két fél között újjáéledő erőszakhullámban, amelyet csak a közelmúltban sikerült valamelyest lecsillapítani.

Fotó: Baz Ratner / Reuters

A palesztin áldozatok kétharmadát valamilyen merénylet közben ölték meg, a többiek az izraeli biztonságiakkal vívott harcokban vesztették életüket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.