Úgy kiakadtak az éjszakai műszak miatt, hogy leállítják a metrót

Huszonnégy órás metrósztrájk kezdődik Londonban szerda este, idén nyáron már a második.

A szakszervezetek és a munkáltató között továbbra sincs megegyezés a bevezetés előtt álló éjszakai műszakért járó fizetésről, a metróvezetők és a személyzet ezért döntött ismét a munkabeszüntetés mellett, amelyet információk szerint az elkövetkező hetekben újabb, de már kétnapos sztrájk követhet.

Szerda este 18.30-kor az összes metróállomás bezár, a közlekedés csütörtökön napközben is szünetelni fog, és várhatóan majd csak pénteken áll helyre. A közlekedési vállalat az üzemben lévők mellett további 250 buszt küld az utakra, hogy megpróbálja enyhíteni a káoszt.

Az előző sztrájkot alig egy hónapja, július 8-án és 9-én tartották. A mostani munkabeszüntetés a legóvatosabb becslések szerint is kétmillió utast érint, a várható veszteség pedig eléri a napi 300 millió fontot. A londoni metró 11 vonalán 270 állomás van, évente több mint 1,2 milliárd utast szállít, amivel a világ 11. legforgalmasabb metróhálózata.

A London Underground társaság 200 fontos pótlékot ígért a metróvezetőknek az éjszakai műszakra, az állomáson dolgozóknak pedig 500 fontot, valamint ígéretet tett arra, hogy bevezeti a 32 órás, négynapos munkahetet. Az alkalmazottakat tömörítő négy szakszervezet azonban elutasította az ajánlatot, és egységesen a sztrájk mellett döntött.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.