Irán elengedte az amerikai tengerészeket

A Forradalmi Gárda közleménye szerint a nemzetközi vizeken szabadon engedték a két elfogott járművet és a legénységüket.

A tengerészek szabadon bocsátásának hírét az iráni Fars News Agency hozta nyilvánosságra - írja a Washington Post.

A közlemény szerint a Forradalmi Gárda "a nemzetközi vizeken szabadon engedte az Egyesült Államok tengerészeit és a hajóikat, miután a nyomozás arra az eredményre jutott, hogy a Perzsa-öblön áthaladva eltévedtek. A közleményből kitűnik, hogy az iráni felségvizekre történt jogtalan behatolást nem tekintik szándékos akciónak.

Az amerikai hatóságok egyelőre nem kommentálták az esetet. Korábban azonban elmondták, hogy arra számítanak, hogy szerda reggel elengedik a foglyokat.

A történtek összhangban vannak az iráni Forradalmi Gárda szóvivőjének, Ramezan Sharif tábornoknak a korábbi nyilatkozataival, aki a nyomozás eredményétől tette függővé a továbbiakat. "Ha az derül ki, hogy nem szándékos akcióról van szó, akkor más elbánásban részesülnek, ha azonban arra derül fény, hogy a behatolás titkosszolgálati feladatok elvégzése miatt történt, akkor a hatóságok megteszik a szükséges lépéseket."

Kedden éjszaka fogta el a Forradalmi Gárda a két amerikai kis hajót és tízfőnyi legénységüket. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.