Újabb amerikai csapatok mennek Irakba

Barack Obama kedden további csapatok bevetését engedélyezte Irakban, hogy megvédjék a bagdadi diplomáciai kirendeltségeket és személyeket, írja a CNN.
Az újabb 350 főt az amerikai külügyminisztérium kérésére küldik Bagdadba, hogy megerősítsék az ottani biztonságot, miközben az iraki kormányerők és az ISIS tovább harcolnak egymással.

Az új csapatokkal együtt több mint ezer amerikai katona lesz Irakban, ők egyrészt a diplomáciai biztonságért felelnek, másrészt az iraki kormányerők katonai tanácsadójaként működnek.

A Pentagon és a Fehér Ház hangsúlyozta, hogy az új csapatokat - amelyek egy válságos időpontban érkeznek Irakba - nem katonai céllal küldték.

Az amerikai drónok által támogatott iraki erők kezdenek előnyt szerezni az Iszlám Állammal szemben. A légicsapások megsemmisítettek vagy megrongáltak 16 ISIS járművet a moszuli gát közelében, amit múlt héten foglaltak vissza kurd és iraki katonák.

Kedden az eltűnt iraki katonák családtagjai rohamozták meg a bagdadi parlament épületét. A több mint száz fős tömeg a biztonsági erőkkel csapott össze, mielőtt beléptek volna a nemzetközi zóna (Zöld Zóna) területén lévő kormányépületbe. A Zöld Zóna előtt az elmúlt hetekben már tüntettek a családtagok, akik így fejezték ki dühüket, amiért a kormány nem mond nekik semmit a Tikrit közelében történt harcokról és az ottani állítólagos áldozatokról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.