Huszonkétmilliós bírság várhat a rejtélyes párizsi drónröptetőkre

Letartóztatták azt a három újságírót, akik a gyanú szerint párizsi nevezetességek fölé irányították az országot három napja lázban tartó rejtélyes drónokat.

Az Al-Dzsazíra három újságírója a maximum 24 órás őrizet lejárta után ma szabadon távozhat a párizsi kapitányságról, miután szerda este egy újabb drón röptetése közben elkapták őket. A férfiak személyazonosságát egyelőre nem adták ki, a The Guardian szerint csupán annyit tudni, hogy 70, 54 és 36 évesek.

Egyelőre az sem világos, hogy miért reptették az elmúlt napokban a drónokat egyebek között az Eiffel-torony, az Elysée-palota vagy a Concorde tér felett. A Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadás óta a korábbinál is nagyobb a terrorkészültség a francia fővárosban, így sokakat aggodalommal töltött el a drónok látványa.

A pilóta nélküli gépek beszerzése egyébként nem illegális – mivel terrorcselekményekre nem, legfeljebb megfigyelésre lehet használni –, és a kisebb típusokhoz könnyen hozzá lehet jutni, ám engedély nélküli röptetésükért akár egy év börtönbüntetés és 75 ezer eurós (kb. 22 millió Ft) bírság járhat Franciaországban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.