Húsz rendőr rugdosott egy földön fekvő szkinhedet

Nyilvánosságra került egy videofelvétel a hétvégi, pozsonyi iszlám és bevándorlás ellenes tüntetésről, amelyen körülbelül húsz rendőr rugdos egy földön fekvő kopaszra borotvált embert, aki valószínűleg a tüntetés egyik résztvevője volt. Robert Fico szlovák kormányfő nem tartja rendőri túlkapásnak a történteket, és felháborította, hogy az újságírók neonácikat védenek.

Sme napilap birtokába került felvételen látszik, hogy a földön fekvő férfit a rendőrök folyamatosan rugdossák. Az Új Szó azt írja, Robert Fico kormányfőt és belügyminiszterét, Robert Kalinákot nem nagyon érdekelte a rendőrök hétvégi viselkedése, és kedden 15 tisztet tüntettek ki a példás munkájukért. Hogy valamelyikük részt vett-e az incidensben, azt egyelőre nem tudni.

 

Tibor Gaspar országos rendőrfőkapitány azt ígérte, kivizsgálja a történteket. Robert Kalinák a felvételre úgy reagált, hogy a rendőrök eljárásán nem látott semmi kivetnivalót.

„A látottak alapján csak annyit mondhatok, hogy egy aktív ellenállást tanúsító személy ártalmatlanításáról van szó” – jegyezte meg a szlovák belügyminiszter.

Kalinákhoz hasonlóan a szlovák miniszterelnök sem tartja túlkapásnak a rendőrök viselkedését. Robert Fico szerint az újságírók le akarják járatni a testület munkáját, akiknek sikerült megvédeni Pozsonyt úgy, hogy nem keletkeztek komolyabb károk.

Fico a rendőrök keddi kitüntetésén megismételte, hogy belátható időn belül a szlovák belügyminisztérium kidolgoz egy törvénymódosítást, mely alapján be lehetne tiltani a szombatihoz hasonló neonáci tüntetéseket.

A Pozsonyban tartott menekült- és iszlámellenes tüntetésen több atrocitás is történt. A radikálisok egy arab családra is rátámadtak, akiket a rendőrség védett meg a komolyabb bántalmazástól. A bőrfejűek a pozsonyi vár közelében kövekkel dobálták meg a rendőröket, gépkocsikat rongáltak, bántalmazták a városi kerékpárverseny brazil résztvevőjét, és több nézőt is inzultáltak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.