Hollywoodi színész lövi az Iszlám Állam dzsihadistáit

Hátat fordított Hollywoodnak és Szíriában harcol az Iszlám Állam fegyveresei ellen A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse című filmből is ismert Michael Enright.

Enrightot olyan sorozatokból is ismerhetjük, mint a Gyilkos elmék, a Castle, a Döglött akták, a Helyszínelők, az Alias, és feltűnt a J.A.G. - Becsületbeli ügyek című sorozatban is. Kisebb filmszerepeket is kapott, a Tom Cruise és Cameron Diaz főszereplésével készült Kéjjel nappal és a 2009-es Vén csontok című filmben is feltűnt.

A színész kedden a szíriai kurdok fegyveres alakulatának, a YPG-nek a Facebook-oldalára feltöltött videóban látható, amint egy lőállásból tüzel gépkarabélyával.

„Az Iszlám Állam minden élő ember számára veszélyt jelent” – idézi a Guardian a színészt, aki fegyvereket és orvosi segítséget kér a kurd harcosok számára, akiket bajtársainak nevez.

A szélsőséges szunnita szervezet ellen harcoló kurdok, a Népvédelmi Egységek (YPG) kulcsfontosságú szerepet töltenek be az Iszlám Állam elleni harcban, több várost és falut is sikerült felszabadítaniuk az ország északkeleti részén. Sikerükhöz persze hozzájárul, hogy az Egyesült Államok vezette terrorellenes szövetség szinte naponta légicsapásokkal támogatta a szíriai kurd erőket.

A dubai Al-Aan TV-nek adott interjújában Michael Enright elmondta, akkor kezdett igazán az Iszlám Állam iránt érdeklődni, amikor a dzsihadisták lefejeztek egy amerikai újságírót. Amikor pedig a szélsőséges szunnita szervezet idén februárban élve elégette Maáz al-Kasszaszbe jordániai pilótát, úgy érezte, tennie kell valamit. „Nem azért jöttem ide, hogy szórakozzak. Írtam a barátaimnak és a családomnak, mert lehet, hogy soha többé nem látom őket” – mondta  Enright, aki életét adná az ügy érdekében. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.