Hollande: Közel ötvenen élet és halál között lebegnek

Ötven ember lebeg élet és halál között - jelentette be Francois Hollande Nizzában. A francia elnök kora délután érkezett a városba, ahol tegnap az ünnepi tűzijáték alatt egy teherautó hajtott a tömegbe. Hollande megerősítette, hogy a halálos áldozatok száma eddig 84.

Manuel Valls, Francois Hollande, Marisol Touraine és Bernard Cazeneuve
Eric Gaillard / Reuters

Az elnök meglátogatta a kórházban lévő sebesülteket is. Hollande elmondta, sokan semmi másra nem emlékeznek, csak az összeroncsolódott holttestekre.

Az elnök Manuel Valls miniszterelnök és Marisol Touraine egészségügyi miniszter társaságában állt ki a sajtó elé."Sok gyerek volt itt tegnap este, hogy a családjával megnézze a tűzijátékot, hogy együtt örüljenek" - mondta Hollande. "Halálra gázolták őket, így elégítette ki egy személy, talán egy csoport a kegyetlenség utáni vágyát" - folytatta, és hozzátette, ez a harc sokáig fog tartani, az ellenség továbbra is támadni fog, de hisz abban, hogy le tudják majd győzni.

A nizzai Angol sétányon tegnap este közel harmincezren nézték a tűzijátékot. 

Az egészségügyi hatóság délutáni közleménye szerint 48-an vannak életveszélyben, közülük 25 sérültet újra kellett éleszteni. Összesen 188 embert ápolnak a kórházakban a támadás után.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.