Három jel, ami Trump súlyos vereségére utal

Az elemzők és a publicisták többsége Clintont látta jobbnak az első elnökjelölti vitában, de ez csak vélemény. Vannak ennél biztosabb jelek is.
Az első felmérés szerint a demokrata jelölt, Hillary Clinton elsöprő fölénnyel nyerte a hétfő esti elnökjelölti vitát republikánus riválisával, Donald Trumppal szemben. A CNN hírtévé megrendelésre készített felmérés szerint a vitát követő választók 62 százaléka Clintont látta győztesnek, és csak 27 százalék mondta azt, hogy Trump volt a jobb.
Trump távozik a vitáról
Jonathan Ernst / Reuters

Van egy fontos pénzügyi barométer is, amely Trump ellen szól: a mexikói peso két százalékkal erősödött a dollárhoz képest. Márpedig a mexikói valuta az elmúlt hetekben mindig ellentétesen mozgott Trump népszerűségével. A hirtelen ugrás az elemzők szerint egyértelműen a republikánus jelölt ellen szól. A piacok általában is jól reagáltak a vitára, ami Clinton számára lehet jó hír.

Még rosszabb hír lehet a republikánus kampány számára, hogy a veszekedős-verekedős tévéműsorok atyja, Jerry Springer (őt utánozta például Magyarországon az egykori Mónika show) a vita után azt írta a Twitteren: „Hillary Clintonnak a Fehér Házban van a helye, Donald Trumpnak pedig a műsoromban!"

A magyar idő szerint kedd hajnalban lezajlott vitáról itt olvashat részletesen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.