Édesanyjával és nagymamájával együtt zuhant le egy kislány

A tizenkét éves Emma Solera Pardo, édesanyja, Emma Pardo Vidal és nagymamája, Emma Vidal Bardan egy vidám kirándulásra készült. A Barcelona közelében élő jómódú család tagjai Düsseldorfból repültek volna Manchesterbe, azonban a repülőgép, melyen utaztak, lezuhant.

A spanyol család a fiatal Emma tinédzser bátyjához utazott volna Manchesterbe, aki egy szemesztert töltött külföldön. Rövid városnézés és kirándulás volt a tervük, de ez már sohasem valósulhat meg: a Germanwings 9525-ös járata, amely Düsseldorfba vitte volna őket, 150 emberrel a fedélzetén a francia Alpoknak csapódott.

Juan Pardo Yanez, a kis Emma nagyapja gyakorlatilag szóhoz sem jutott, miután visszatért Seyne-Les-Alpesból, a múlt heti tragédia helyszínéről, ahol a nyomozók még a napokban is az áldozatok maradványait próbálják összegyűjteni és azonosítani.

„Nincs semmi, amit tenni vagy mondani lehetne nekem, és ami megváltoztatná azt, amit a három drága szerettem elvesztése jelent" – mondta a nagyapa az AP hírügynökségnek Barcelonában, az áldozatok családtagjainak felállított krízisközpontban.

Emma egy katolikus iskolába járt, nem messze otthonuktól. A kislány halála sokkolta az osztálytársait. Maria Reina Montoro igazgatónő elmondta, az intézményt teljesen letörte a tragédia.

Padro Yanez nem tudta megmondani, hogyan fog majd segíteni családjának azok után, hogy ex-felesége, lánya és unokája is életét vesztette a Germanwings katasztrófájában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.