Hangfelvétel cáfolja az orosz pilótát

A török hadsereg nyilvánosságra hozott szerdán egy hangfelvételt, melyen hallani, hogy felszólítják az orosz gépet, változtasson irányt.

A török hadsereg szerdán este nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amelyen állítása szerint a lelőtt orosz Szu-24-es vadászbombázónak leadott egyik figyelmeztetés hallható.

„Ismeretlen légi jármű Humeymim 020-nál, változtasson útirányt 26 mérföldön belül. Itt a Török Légierő beszél. Hamarosan belép a török légtérbe. Azonnal forduljon délnek” - hallható a felvételen, amelyet egy kereskedelmi repülőgép pilótája rögzített és juttatott el az al-Arabíja hírtelevíziónak.

Homlokegyenest mást állít az orosz pilóta

Szerdán megszólalt Konsztyantin Murahtyin százados, a török F-16-osok által kilőtt orosz Szu-24-es harci gép navigátora is, aki épp a felvétel ellenkezőjét állította. Részletek itt >>>

 

A Middle East Airlines (MEA) libanoni légitársaság pilótája azt állítja, nem ez volt az első eset, hogy ilyen figyelmeztetést hallott, volt már rá példa a múlt héten is, és ahogy most, akkor sem reagáltak az oroszok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.