Halálos áldozatai vannak az elmúlt 30 év legnagyobb árhullámának

Négy ember meghalt, negyvenketten pedig megsérültek az elmúlt 30 év legnagyobb francia árhullámában. A Szajna vízszintje szombaton apadni kezdett.
Másodfokú árvízkészültség maradt érvényben a francia fővárosban, Párizsban, annak ellenére, hogy szombat reggel a Szajna vízszintje csökkenni kezdett. A folyó éjszaka 6,1 méteren tetőzött – írja a BBC.

Pénteken a fővárosban bezárták a Louvre-t és a Musée d'Orsayt is. Az alacsonyabban fekvő utakat és a folyó alatt futó metróvonalat is lezárták. A fővárostól délre ezreknek kellett elhagyniuk az otthonukat, és több tucat iskolában rendeltek el tanítási szünetet, néhány helyen a vonatközlekedés is szünetelt.

A környezetvédelmi minisztérium tájékoztatása szerint a hétvégén marad a Szajna magas vízszintje, majd később lassú apadás kezdődhet. Az áradásokban négy ember vesztette életét és 42 ember sérült meg – tudatta Manuel Valls francia miniszterelnök.

A heves esőzések okozta áradások egész Európában gondokat okoztak. Dél-Németországban tizenegy ember vesztette életét, péntek este pedig egy nyugat-németországi rockfesztiválon villám csapott a szórakozók közé. Két újabb halálesetről számoltak be Romániában, egyről pedig Belgiumban.

Az áradások miatt több tízezer ember kényszerült elhagyni az otthonát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.