Hadat üzent az Iszlám Államnak az Anonymous

Totális háborút hirdetett az Anonymous hackercsoport az Iszlám Állam ellen az eddig 129 életet követelő párizsi terrortámadások miatt.

Az Anonymous vasárnap tett közzé egy francia nyelvű videót a YouTube-on. Ebben bejelentették, hogy megkezdődött az #OpParis, vagyis a Párizs hadművelet nevű akció, amelynek során összehangolt támadást intéznek az Iszlám Állam (IS) közösségimédia-felületei és "minden egyes online támogatója" ellen.

A hackerszervezet ismertetőjegyeként használt Guy Fawkes-álarcot viselő szóvivő kijelentette: "Az Anonymous csoportjai a világ minden tájáról vadászni fognak rátok. Számítsatok tömeges kibertámadásokra. Hadat üzentünk. Készüljetek. Jobb, ha tudjátok: megtalálunk titeket és nem eresztünk el. Az eddigi legnagyobb műveletünket indítjuk ellenetek. A francia nép erősebb mint ti, és csak még erősebben emelkedik ki ebből a rémtettből".

Az emberi jogokért világszerte számos alkalommal fellépő hackerszervezet nem először támadja az IS-t a világhálón. A Charlie Hebdo szatirikus lap elleni, idén januári terrortámadást követően indították #OpISIS elnevezésű műveletüket, amelynek során több ezer, az iszlamista terrorszervezethez köthető Twitter-fiókot törtek fel és jelentettek be, egy részüket nyilvánosságra is hozva.

Bizarr érdekesség, hogy a Facebook éppen pénteken, november 13-án törölte az Anonymous csoport oldalát, és bárminemű előzetes figyelmeztetés nélkül kitiltotta annak összes adminisztrátorát. Az oldalon az Iszlám Államot támogató közösségimédia-fiókokat lepleztek le, a Facebook álláspontja szerint ezzel megsértve a felhasználási feltételeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.