„Gyanítottuk, hogy van még több töltény is” – egy magyar lány túlélte a párizsi terrort

Jó hangulatú buliként kezdődött az Eagles of Death Metal párizsi koncertje a Bataclan klubban, ám a háromnegyedénél vérfürdő lett belőle. Egy magyar túlélő Párizsból mesélte el a Népszabadságnak a történteket.
„Kicsit késve érkeztünk. Felmentünk az erkélyre. Tök jó hangulatú buli volt, de két szám között egyszer csak lövésszerű hangokat hallottunk bentről. Először azt hittük, hogy technikai történés vagy show-elem" – mesélte telefonon a Népszabadságnak párizsi szállásáról Kövér Zsuzsa. Emlékei szerint a merénylet a koncert háromnegyedénél, fél 10-háromnegyed 10 körül történt. Mint mondta, akkor bizonyosodtak meg róla, hogy nem showelemről van szó, amikor észrevették, hogy a küzdőtéren mindenki hasal, és az Eagles of Death Metal tagjai is mind elmenekültek a színpadról.

„Próbáltunk megnyugodni, hogy nem történik semmi különös és minden rendben van. Ez volt a szerencse, mert különben nem lettünk volna ennyire összeszedettek. Nagyon gyorsan történtek az események" – mondta Zsuzsa, akinek a barátja korábbi turnék alkalmával már járt a párizsi koncerthelyszínen és ismerte a helyet. Tudta, hogy ha fönt, a székek között végigkúsznak, lesz egy ajtó, amelyen keresztül eljutnak a hátsó színpadig, onnan pedig a vészkijáratig.

„Amikor kúsztunk, a barátom kinézett jobbra. Látta őket. Nem volt eltakarva az arcuk. Annyit tudott megállapítani, hogy valami fegyver, kalasnyikov lehetett náluk. És volt náluk még táska. Gyanítottuk, hogy ebben van még több töltény is" – emlékezett vissza Zsuzsa, aki barátjával pénteken érkezett Párizsba pihenni.

Amikor ismét lövések dördültek el – már hozzájuk közelebb –, kisebbfajta pánik alakult ki, majd lementek egy lépcsőn, aminek a végén megláttak egy ajtót, és kijutottak az utcára.

 

„Onnan számítva, hogy eldördült az első lövés, maximum 15 perc volt, hogy kijutottunk. Amikor elkezdtünk kifelé rohanni, és kijutottunk az első nagyobb útkereszteződésig, a kávézókban ültek boldogan az emberek, és ment tovább az élet. Nagyon gyorsan történt minden, akkor még a rendőrök sem értek ki. Nagyon szürreális volt" – mesélte Zsuzsa, akit a barátjával együtt egy taxis vitt el a szállásukra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.