Gusztustalan dolgokat találtak a lábon lőtt terrorista zsákjában

Három nappal a brüsszeli terrortámadások után a rendőrség ártalmatlanított egy villamos megállóban ácsorgó hátizsákos férfit, aki a feltételezések szerint terrorcselekményre készülhetett. Most nyilvánosságra hozták, mi volt a hátizsákjában.

A hátizsák tartalma bizarr, de az ügyészség szerint veszélytelen. A 38 éves algériai Abderrahmane Ameuroud ürüléket és állati heréket tartott magánál, melyekről a laboratóriumi vizsgálatok megállapították, hogy alkalmatlanok robbanóanyag előállítására.

A büntetett előéletű férfit március 25-én, fényes nappal lőtték meg a rendőrök egy brüsszeli villamosmegállóban, miközben a város más részein razziákat tartottak és robbanásokról tettek bejelentést. Az akcióról járókelők videofelvételt is készítettek, ami felkerült az internetre. Ezen látszott, hogy a földön heverő férfit hátizsákját előbb csak robot közelítette meg, tartani lehetett ugyanis attól, hogy vegyi fegyver vagy bomba van benne.

Ameuroud 2005-ben börtönben ült Franciaországban, mivel két nappal a 2001-es New York-i terrortámadás előtt részt vett Ahmad Sah Masud afganisztáni tálib-ellenes vezető meggyilkolásában.

A férfit most azzal vádolják, hogy ugyanannak a terrorszervezetnek a tagja, mint a Párizs közelében lekapcsolt francia állampolgárságú Reda Kriket, aki a vád szerint arra készült, hogy újra vérbe borítsa a francia fővárost – írja a Metro brit kiadása.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.