Gond volt a Germanwings két gépével

A német fapados légitársaság Velencébe tartó járatát visszafordították Stuttgartba szombaton, miután az Airbus A319 pilótái érzékelték, hogy a gép olajszintje folyamatosan csökken. Pénteken a Hannoverből Rómába tartó járatnak kellett kényszerleszállást végrehajtania, mert rosszul lett egy utas.

A Germanwings légitársaság Kölnből Velencébe tartó járatán 123 utas és öt fős személyzet utazott. A fapados társaságnál elmondták, hogy az olajhiba észlelését követően a pilóták kikapcsolták az egyik repülőgép-hajtóművet és visszafordultak Stuttgartba.

Reutersnek nyilatkozó forrás szerint mindezt nem lehet kényszerleszállásnak nevezni, ez egy standard biztonsági eljárás volt. A repülőgépet már vizsgálják a technikusok.

Pénteken szintén a német fapados légitársaság gépének kellett megszakítania az útját. A The Local olasz kiadása szerint a Hannoverből Rómába tartó járaton egy utas és egy utaskísérő annyira rosszul lett, hogy azonnali orvosi ellátásra szorultak.

A gépen tartózkodó egyik utas azt mondta, hogy a mögötte ülő nőnek a repülés miatti félelemtől lett pánikrohama. Azt nem tudni, hogy az utaskísérő mitől lett rosszul, de a gép kényszerleszállást hajtott végre Velencében, a Marco Polo reptéren.

A két eset közel másfél héttel azután történt, hogy a Germanwings légitársaság Barcelonából Düsseldorfba tartó járatával Andreas Lubitz másodpilóta szándékosan a francia Alpokba zuhant. A katasztrófa százötven halálos áldozatot követelt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.