Genfben lehetnek a párizsi merénylők

Nagy erőkkel keresnek négy férfit, akiknek közük lehet a november 13-ai párizsi merényletekhez.

Emelték a genfi rendőrség készültségi szintjét, miután a hatóságok tudomására jutott, hogy a városban tartózkodhatnak a párizsi merényletekkel összefüggésbe hozható személyek - írja a brit Guardian.

Az ENSZ genfi épületének egyik őre azt mondta, a rendőrök négy férfit keresnek, akikről feltételezik, hogy a városban tartózkodnak.Sajtóértesülések szerint az őrök MP5 géppisztolyokkal felszerelkezve járőröznek, és minden autót átnéznek, aki az épületkomplexum területére akar behajtani.

A Le Temps információi szerint a négy keresett férfi egyikét belga rendszámtáblájú kocsiban látták Genfben, december 8-án. Noha a rendőrök a francia titkosszolgálat tájékoztatásának köszönhetően figyelemmel követték az illetőt, neki és társainak sikerült kicsúszniuk a kezeik közül. 

A november 13-ai terrortámadás óta a svájci és a francia hatóságok szorosan együttműködnek. A svájci hatóságok közleménye homályosan fogalmaz azzal kapcsolatban, van-e bármilyen közük a nagy erőkkel keresett személyeknek a párizsi merényletekhez, a sajtóközlemény szerint radikális nézeteket valló, az Iszlám Állammal szimpatizáló férfiakról van szó, ám további információt nem közöltek.  

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.